De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipkerrie-aardappelgebakjes

10 MIN
Kipkerrie-aardappelgebakjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kipkerrie-aardappelgebakjes
Boen de aardappels schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitwasemen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 Breng het water, melk, boter, kerriepoeder en zout aan de kook en voeg in één keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot deze begint te “zweten”, haal de pan van het vuur en spatel één voor één de eieren erdoor. Snijd de ananas en de gerookte kip in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng het beslag met de bieslook (houd een beetje apart om te garneren), kip en de ananas. Halveer de aardappels, hol ze uit met een parisienneboor en vul met kipkerrievulling. Verdeel de aardappels over een ovenschaal. Bak de aardappels circa 30 minuten in de oven.

Hollandaisesaus
Klop de eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig en gaar. Smelt de boter. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.

Serveer de Hollandaisesaus bij de kipkerrie-aardappelgebakjes. Garneer met de gesneden bieslook.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker