Kipcashew

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng voor de marinade de azijn met suiker en de sambal aan de kook en haal de pan van het vuur.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en marineer ze in de zoetzure marinade tot de wokschotel klaar is.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Bestrijk de kipfilets met zonnebloemolie en gril circa 3 minuten per kant. Bestrooi de kip met een beetje zout en versgemalen peper en gaar circa 20 minuten in de oven.
  • Halveer en was de paksoi. Snijd de paksoi in repen.
  • Snijd de paddenstoelen indien nodig in stukjes.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat daarna uitlekken.
  • Verhit een scheut olie in een wok.
  • Bak voor de wokschotel de paddenstoelen circa 2 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de ui en paksoi toe bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de mihoen erdoor.
  • Haal de kip uit de oven en snijd in dunne plakjes.

Serveren

  • Schep de wokschotel op bord, leg de kipfilet erop en bestrijk met een beetje hoisinsaus. Bestrooi met cashewnoten en serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Kipcashew

  • 200 ml witte wijnazijn
  • 200 g suiker
  • 1 el sambal
  • 1 komkommer
  • 4 kipfilets à 150 g
  • zonnebloemolie
  • 1 paksoi
  • 125 g paddenstoelenmix
  • 2 rode uien
  • 250 g mihoen
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 1 el hoisinsaus

Extra nodig

  • grillpan
  • wok
  • ovenschaal
Geef je waardering
8