Kip met pittige chilisaus, maïskolf en zoete aardappel

8
Makkelijk
Kip met pittige chilisaus, maïskolf en zoete aardappel

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de bladen van de maïskolf en hak de kolf in twee gelijke stukken. Kook de maïskolven in circa 10 minuten gaar.
  • Prik met een mesje een paar gaatjes in de schil van de aardappels en leg ze in een glazen kom. Voeg wat water en een beetje zout toe en dek helemaal af met een bord. Zet de kom in de magnetron en gaar in circa 10 minuten op 900 watt. Halveer voor het serveren de aardappels.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper. Smeer de kipfilet in met wat olie en gril de kipfilet in circa 8 minuten om en om gaar. Dek de kip af met aluminiumfolie.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, rode peper en suiker circa 2 minuten. Voeg de azijn, de gepelde tomaten en een beetje zout toe en laat circa 5 minuten pruttelen. Pureer het geheel met de staafmixer tot een saus.
  • Snijd de courgette in 8 dikke schijven en bestrijk met olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en gril de courgette in circa 5 minuten om en om. 

Serveren

  • Snijd de kip in 4 gelijke plakken en verdeel over de borden. Leg er een stuk maïs, courgette en een gehalveerde zoete aardappel bij. Schenk de saus rijkelijk over de kip.

Ingredienten

4
Personen

Kip met pittige chilisaus, maïskolf en zoete aardappel

  • 2 maïskolven
  • 400 g zoete aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el suiker
  • 2 el azijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 courgette

Extra nodig

  • grillpan
  • staafmixer
  • aluminiumfolie
Kip met pittige chilisaus, maïskolf en zoete aardappel
Geef je waardering
8