De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip gevuld met mozzarella en spinazie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets over de lengte. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.

30 min kooktijd
Kip gevuld met mozzarella en spinazie

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets over de lengte. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.

Schil en halveer de aardappels. Breng de aardappels in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Pel de knoflook en prik het teentje op een vork. Smelt een klontje boter in een hapjespan en roer het teentje knoflook door de boter. Voeg de spinazie (houd een beetje apart om de kipfilets te vullen) toe en blijf roeren met het teentje knoflook tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet het overtollige vocht uit de hapjespan en pureer de spinazie met een staafmixer fijn.

Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de zongedroogde tomaten. Beleg de kipfilets na de 15 minuten baktijd met mozzarella, de zongedroogde tomaatjes en wat blaadjes spinazie en bak nog 10 minuten tot de kipfilets gaar zijn en de mozzarella gesmolten is. Bewaar de rest van de spinazie voor de puree. Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper.

Verwarm de melk in een steelpan en roer de melk, spinazie, een klontje boter en wat een beetje zout en versgemalen peper door de spinazie. Schep de grasgroene spinazie-aardappelpuree op bord en leg de gevulde kipfilets erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker