Kinderwraps met tomaat-paprikasalsa

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vulling van de tortilla’s

  • Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook.
  • Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  • Schil de ananas, verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de helft van de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg het tofu gehakt, bruine bonen en de ananas toe en roer goed door.
  • Voeg paprikapoeder, peper en zout toe. Laat circa 8 minuten rustig bakken.


Tomaat-paprikasalsa

  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijst, snijd de kwarten tomaat nogmaals in vieren.
  • Verhit olie in een pan en bak de resterende ui en knoflook kort. Voeg de paprika en tomaat toe en bak op hoog circa 3 minuten mee.
  • Blus af met balsamicoazijn.
  • Laat de salsa circa 5 minuten koken en roer regelmatig door.
  • Verwarm de tortilla’s om en om in een droge koekenpan.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Serveer de tortilla’s met de sla, crème fraîche, fijn bieslook en geraspte kaas.
  • Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen op tafel zijn eigen tortilla samenstellen.

Ingredienten

4
Personen

Kinderwraps met tomaten-paprikasalsa

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g bruine bonen uit blik
  • 1 ananas
  • zonnebloemolie
  • 200 g tofugehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 3 el balsamicoazijn
  • 8 tortilla's
  • zout
  • versgemalen peper

Garnering

  • 100 ml crème fraîche
  • 0.5 bosje bieslook
  • 200 g jong belegen geraspte kaas
Geef je waardering
7