Kerrienougat met cashewnoten en ijskoude lassi

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Kerrienougat
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de amandelen circa 20 minuten tot de binnenkant goudbruin is. Breng het water met de suiker en de glucosestroop aan de kook tot 145 °C. Bestrijk zo nu en dan de randen met water en een kwastje, zodat de suiker niet kristalliseert. Als de suiker 120 °C is kan de honing aan de kook worden gebracht. Verhit een pan en rooster de kerriepoeder zonder olie circa 1 minuut. Giet de honing erop en roer goed door. Breng de honing aan de kook tot 130 °C. Klop het eiwit in een vetvrije mengkom stijf. Giet als eerst de honing druppelsgewijs erbij. Giet vervolgens de suikersiroop erbij. Zet de planeetmenger op halve snelheid. Zet de mixer op een snellere stand, zodra alles goed is opgenomen. Draai de nougat af tot het schuim een matte glans heeft, zet de mixer zachter en voeg de cashewnoten toe. Houd wat cashewnoten achter voor de topping. Meng kort door.

Vet de vormen in met olie. Bedek de bodem van de vormen met eetpapier. Maak de werkbank en de handen vochtig, maar niet te nat. Kneed de noten met de warme nougat door. Verdeel de nougat in twee delen, druk elk deel in de ingevette vorm, zorg dat er geen lucht in komt (druk dus goed aan). Bestrooi met de achtergehouden cashewnoten. Laat de nougat minimaal 2 dagen uithard. 

Kerrieolie
Meng de olie met de kerriepoeder. Snijd de nougat in plakken en bestrijk met de kerrieolie.

Muntgel
Verwarm het water en los de suiker op. Pluk de munt en laat circa 10 minuten trekken. Breng de muntsiroop aan de kook, voeg de agar agar toe en kook circa 3 minuten door, zo geeft agar agar zijn binding. Giet de siroop af, dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Draai in de blender fijn tot een gel.

Lassi
Schil en snijd gember. Vul een kan met het chrushed ijs. Voeg de yoghurt, honing, het rozenwater en 1 theelepel geraspte gember toe. Meng goed door en serveer bij de nougat.

Ingredienten

4
Personen

Kerrienougat

  • 480 g honing
  • 10 g kerriepoeder
  • 675 g kristalsuiker
  • 175 g glucosestroop
  • 120 g water
  • 96 g eiwitten
  • eetpapier (ouwel)
  • 900 g gezouten cashewnoten

Kerrieolie

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder

Muntgel

  • 225 g water
  • 25 g suiker
  • 4 g agar agar
  • 0.5 bos munt

Lassi

  • 4 cm gember
  • 125 g crushed ijs
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 3 el honing
  • 2 tl rozenwater

Extra nodig

  • thermometer
  • bakblik of bakplaat
  • olie om in te vetten
  • kwast
  • kom met koud water
Geef je waardering
1