Kerrie Japan

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

errieboemboe
Snijd de rawits fijn. Bak de rawits met de specerijen in een droge pan. Maal daarna fijn tot gladde kerriepasta.

Kerriecrumble
Verwarm de oven voor op 170 °C Maal met de koffiemolen of in de vijzel de kerrieboemboe met de suiker tot een fijn poeder. Meng met de bloem. Snijd de boter in blokjes, voeg ze toe en wrijf met je handen de ingrediënten tot een kruimeldeeg. Bak de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Kerriekip
Verhit de boter in een pan en bak de kip om en om goudbruin. Voeg de overige kerrieboemboe toe en fruit kort mee. Voeg een beetje groentebouillon toe, zodat de kip net onderstaat. Laat de kip zachtjes garen. Laat de kip uitlekken en rooster vervolgens het vel van de kip met de gasbrander.

Gefrituurde uienringen
Verwarm de olie tot 180°C. Pel de uien en snijd ze ringen. Klop de eieren los in een kom. Doe de bloem en panko in 2 andere kommen of diepe borden. Haal de uien door de bloem, het ei en de panko en frituur ze goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Schaaf met de mandoline lange dunne plakken van de komkommer. Maak rolletjes van de komkommerplakken. Serveer de crumble en kip op de borden en maak de borden mooi met de komkommerrolletjes, de cressoorten, blaadjes kervel en de gefrituurde uienringen.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kerrieboemboe

  • 7 rawits
  • 1 el kurkumapoeder
  • 2 el korianderkorrels
  • 2 tl komijn

Voor de kerriecrumble

  • 1 el van de kerrieboemboe
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 50 g boter

Voor de kerriekip

  • 1 el boter
  • 4 kippendijen met vel, zonder bot
  • kerrieboemboe
  • 500 ml groentebouillon

Voor de gefrituurde uienringen

  • 2 uien
  • 3-4 eieren
  • 150 g bloem
  • 100 g panko

Serveren

  • 1 komkommer
  • 1 bakje borage cress
  • 1 bakje daikon cress
  • 1 bakje shiso purper
  • 0.5 bos kervel

Extra nodig

  • staafmixer met bakje
  • koffiemolen of vijzel
  • bakpapier
  • gasbrander
  • Chinese mandoline
  • steker van 12 cm ø
  • olie voor frituren
  • keukenpapier
Geef je waardering
5