De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kerrie japan

Snijd de rawits fijn. Bak de rawits met de specerijen in een droge pan. Maal daarna fijn tot gladde kerriepasta.

Kerrie Japan

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

errieboemboe
Snijd de rawits fijn. Bak de rawits met de specerijen in een droge pan. Maal daarna fijn tot gladde kerriepasta.

Kerriecrumble
Verwarm de oven voor op 170 °C Maal met de koffiemolen of in de vijzel de kerrieboemboe met de suiker tot een fijn poeder. Meng met de bloem. Snijd de boter in blokjes, voeg ze toe en wrijf met je handen de ingrediënten tot een kruimeldeeg. Bak de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Kerriekip
Verhit de boter in een pan en bak de kip om en om goudbruin. Voeg de overige kerrieboemboe toe en fruit kort mee. Voeg een beetje groentebouillon toe, zodat de kip net onderstaat. Laat de kip zachtjes garen. Laat de kip uitlekken en rooster vervolgens het vel van de kip met de gasbrander.

Gefrituurde uienringen
Verwarm de olie tot 180°C. Pel de uien en snijd ze ringen. Klop de eieren los in een kom. Doe de bloem en panko in 2 andere kommen of diepe borden. Haal de uien door de bloem, het ei en de panko en frituur ze goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Schaaf met de mandoline lange dunne plakken van de komkommer. Maak rolletjes van de komkommerplakken. Serveer de crumble en kip op de borden en maak de borden mooi met de komkommerrolletjes, de cressoorten, blaadjes kervel en de gefrituurde uienringen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker