Kebab met sperziebonensalade

10
Makkelijk
Kebab met sperziebonensalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Week de satéprikkers in water.

Kebab
Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de chilipeper in kleine stukjes.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Breng het gehakt op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, chilipeper, peterselie, een beetje zout en peper.
Vorm worstjes van het gehakt.
Prik er een satéprikker door en bestrijk ze met olijfolie.
Verhit een grillpan en gril de kebabs aan beide kanten in circa 8 minuten gaar.

Sperziebonensalade
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in het water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze koud.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in blokjes.
Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
Snijd de dille fijn.
Meng de sperziebonen, mango, ui, dille, yoghurt en een klein beetje olijfolie met elkaar.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Verdeel de salade en kebab over borden en serveer met Turkse brood.

Ingredienten

4
Personen

Kebabs

  • 400 g (lams)gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 chilipeper
  • 5 takjes peterselie

Salade

  • 300 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 2 takjes dille
  • 125 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • satéprikkers
Kebab met sperziebonensalade
Geef je waardering
10