De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karbonade met zoetzure rabarberchutney & pastinaakpuree

Nog geen inspiratie voor het avondeten en zin in een lekker stukje vlees? Probeer eens deze karbonade met rababarberchutney.

60 min voorbereidingstijd
55 min kooktijd
Karbonade met zoetzure rabarberchutney & pastinaakpuree

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Makkelijk en lekker recept voor een doordeweekse dag.

Bereidingswijze

1. Snijd voor de rabarberchutney de rode uien in halve ringen. Breng ze met de azijn en suiker in een steelpan aan de kook. Kneus de kardemom. Schrap de dunne schil van de gemberwortel en rasp fijn. Voeg kardemom en de met de helft van de gember toe aan de steelpan. Laat circa 10 minuten op middelmatig vuur bubbelen, zodat de chutney indikt.

2. Snijd de rabarber in stukjes van circa 4 cm. Schep ze door de chutney en laat nog 15 minuten zacht koken, tot de rabarber zacht is. Haal de pitjes uit de ½ granaatappel. Haal de steelpan van het vuur, roer de granaatappelpitjes erdoor en laat helemaal afkoelen.

3. Schil de pastinaken en snijd in stukken. Snipper de ui.

4. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten in de boter. Voeg de rest van de gember toe met de pastinaak. Schep om, giet de melk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe het deksel op de pan en kook de pastinaak in 15 minuten gaar.

5. Stamp de pastinaak tot een gladde, romige puree. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.

6. Bestrijk de karbonades met de olie en bestrooi met zout en peper. Bak ze in de grill voor 5 minuten op hoog vuur bruin. Draai het vuur naar middelmatig en bak ze nog circa 3 minuten per kant, tot ze gaar zijn.

7. Serveer de karbonades met de puree en de chutney.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

George Foreman Grill

De George Forman Grill leent zich perfect voor het grillen van een lekkere hamburger, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door dit lekkere grillgerecht.

Bekijk

grill

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker