Kalkoenschnitzel met koolsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels. 

De aardappels koken:
Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Het voorbereiden van de kalkoenfilet:
Snijd de kalkoen in 4 plakken.
Leg een plak tussen 2 vellen plasticfolie
Plet een plak kalkoen met een vleeshamer of een klein pannetje.
Herhaal dit met de andere plakken.

De koolsalade:
Giet de aardappels af en laat droog stomen. 
Snijd de witte en rode kool in dunne repen. 
Snijd de lente-ui in dunne ringen. 
Voeg de aardappels, witte kool, rode kool, lente-ui, en rozijnen in een kom. 
Snijd de citroen doormidden, pers 1 helft uit boven de kom.
Snijd de andere helft in vieren om straks te serveren bij de schnitzel.
Snijd de sinaasappel doormidden en pers uit boven de kom.
Voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe en roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.

De kalkoenschnitzels:
Breek de eieren in een schaal en klop los.
Kruid de kalkoen met zout, peper en kerriepoeder.
Doop de kalkoen in de bloem, vervolgens in de losgeklopte eieren en als laatste in het paneermeel.
Druk het paneermaal vast met je hand.
Schud het overtollige paneermeel af.
Verhit een koekenpan met een scheut olie en voeg 100 g bakboter toe.
Bak hierin de kalkoenschnitzels in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Kalkoenschnitzel

  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 eieren
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • olijfolie
  • 150 g boter

Koolsalade

  • 300 g aardappels
  • 1 kwart witte kool
  • 1 kwart rode kool
  • 1 lente-uitje
  • 30 g rozijnen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0