Kalkoengeschnetzeltes met spinazie-sinaasappelrijst

5
Makkelijk
Kalkoengeschnetzeltes met spinazie-sinaasappelrijst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kalkoen

  • Snijd de kalkoenfilets in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en snijd de uien in dunne ringen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Voeg de uien, champignons en de kippenbouillon toe aan de kalkoenfilet en bak circa 3 minuten mee. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 5 minuten inkoken.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de kookroom toe aan de pan en kook circa 2 minuten door.
  • Voeg de peterselie toe en warm kort door.

Spinazie-sinaasappelrijst

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de rijst circa 1 minuut op laag vuur. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers het sap eruit. Voeg het water en een beetje zout toe. Laat de rijst circa 10 minuten koken. Meng de spinazie door de rijst en leg een deksel op de pan tot de spinazie is     geslonken. 

Ingredienten

4
Personen

Kalkoen

  • 350 g kalkoenfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 uien
  • 150 g champignons
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml kookroom

Spinazie-sinaasappelrijst

  • 1 ui
  • 300 g witte rijst
  • 1 sinaasappel
  • 600 ml water
  • 200 g spinazie
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp
Kalkoengeschnetzeltes met spinazie-sinaasappelrijst
Geef je waardering
5