Kaizertorte

2
Gemiddeld
Kaizertorte

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en bestrijk de vellen filodeeg ermee. Meng poedersuiker met kaneelpoeder en bestuif de vellen filodeeg ermee. Leg de vellen filodeeg op elkaar in een lage taartvorm. Vouw de randen om zodat er een soort schelp ontstaat. Bak de bodem in de oven in circa 10 minuten goudbruin en laat hem afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de binnenkant van de bodem ermee in.

Koffiecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan, voor de koffie-banketbakkersroom, de melk, espresso, het vanillemerg en de helft van de kristalsuiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de kristalsuiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de koffie-banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de koffie-banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig, voeg de afgekoelde koffie-banketbakkersroom toe en klop in circa 5 minuten tot een luchtige koffiecrème. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Kaizertorte
Spuit koffiecrème op de bodem en verdeel de perziken erover. Spuit de resterende koffiecrème tussen de naden van de perziken en aan de randen van de bodem. Rasp de pure chocolade over de taart en bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

6
Personen

Bodem

  • 100 g boter
  • 4 vellen filodeeg
  • 4 el poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g pure chocolade

Koffiecrème

  • 1 vanillestokje
  • 125 ml melk
  • 125 ml espresso
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker

Garneren

  • 6 perziken uit blik
  • 1 reep pure chocolade
  • 2 el poedersuiker

Extra nodig

  • spuitzak
  • glad spuitmondje
  • mixer of handmixer
  • rasp
  • grote vlaaivorm
Kaizertorte
Geef je waardering
2