Käseschnitte

1
Makkelijk
Käseschnitte

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Käseschnitte

  • Verwarm de grill van de oven voor op 180 ºC.
  • Halveer de volkorenbollen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Rasp de emmentaler.
  • Besmeer de volkorenbollen met de mosterd, beleg met de plakken ham en bestrooi met emmentaler en paprikapoeder.
  • Bak de käseschnitte in de oven in circa 8 minuten goudbruin.

Salade

  • Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook. 
  • Kook de eieren in een pan met water in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en snijd de eieren in vieren.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in de andere pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af.
  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
  • Snijd de radijs in vieren.
  • Pluk de bladeren van de sla.
  • Meng in een grote kom de honing, azijn en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng de eieren, sperziebonen, walnoten, radijs en de sla door de dressing.
Serveren
  • Verdeel de käseschnitte en de salade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Käseschnitte

  • 4 volkoren maaltijdpita’s
  • 150 g Emmentaler
  • 1 el grove mosterd
  • 8 plakken gekookte ham
  • 1 tl paprikapoeder

Salade

  • 4 eieren
  • 300 g sperziebonen
  • 65 g walnoten
  • 1 bos radijs
  • 1 krop triosla
  • 1 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 50 ml olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
Käseschnitte
Geef je waardering
1