Kabinetpudding

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet het cakeblik in met boter en bestrooi de binnenkant met suiker. Schil en snijd de appels in blokjes. Snijd de cake in blokjes. Week de rozijnen circa 10 minuten in rum en laat ze uitlekken. Snijd de bitterkoekjes fijn. Meng de appels, cake, rozijnen en de bitterkoekjes en verdeel over het cakeblik. Meng suiker met vanillesuiker, melk en eieren en roer door elkaar. Schenk het mengsel over de vulling in het cakeblik en dek af met aluminiumfolie. Bak de kabinetpudding au bain marie circa anderhalf uur in de oven. Haal de puddingvorm uit het water, haal het aluminiumfolie eraf en draai de pudding met een bord erop om. Haal de vorm eraf. Meng abrikozenjam met water en schenk over de kabinetpudding.

Ingredienten

1
Porties

Kabinetpudding

  • 2 appels
  • 4 plakken cake
  • 75 g rozijnen
  • 100 ml rum
  • 6 bitterkoekjes
  • 75 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 300 g abrikozenjam
  • 200 ml water

Extra nodig

  • cakeblik
  • boter om in te vetten
  • suiker om te bestrooien
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0