De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauw met orzo en mangosalsa

Deze vrolijke maaltijd bevat veel verschillende ingrediënten en smaken, maar staat toch snel op tafel!

Kabeljauw met orzo en mangosalsa

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Bereiding

Kook de orzo in een pan met ruim kokend water in circa 10 minuten gaar. Giet de orzo af en zet apart. Verwarm de oven voor op 170 °C.

Halveer beide prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei tot aan het donkergroene gedeelte in halve ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof de prei met een deksel op de pan circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout.

Snijd de kabeljauw in porties en leg ze in een ovenschaal. Rasp de schil van de citroen erover, halveer de citroen en pers de helft van het sap erover uit. Besprenkel het geheel met olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de kabeljauw circa 8 minuten in de oven.

Maak de mango schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de rode peper in ringetjes. Meng voor de mangosalsa, de mango, tomatenblokjes, ui en de rode peper met een scheutje olijfolie extra vierge.

Maal voor de waterkerspesto de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de waterkers, resterende rasp en sap van de citroen en 50 ml olijfolie toe en maal het geheel fijn tot pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng de orzo door de gestoofde prei.

Serveren

Schep de orzo op borden en verdeel de kabeljauw erover. Schep de mangosalsa erop en lepel de waterkerspesto erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker