Kaaswafels met kruidenricotta

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en hak de knoflook.
  • Pluk en hak de peterselie en basilicum fijn.
  • Meng de ricotta met de knoflook en de kruiden en rasp de schil van de limoen erboven. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de bosuien in fijne ringetjes.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaas, 1 ei, bosuien en de sojamelk en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Splits 2 eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken en meng door het wafelbeslag.
  • Verwarm een wafelijzer, bestrijk met olie en schenk er zoveel beslag in dat er een mooie wafel gebakken kan worden.
  • Bak de wafels om en om goudbruin en gaar en schep de kruidenricotta erop.

Ingredienten

4
Personen

Kaaswafels met kruidenricotta

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 bos basilicum
  • 1 limoen
  • 240 ml ricotta
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 190 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 bos bosuien
  • 3 eieren
  • 250 ml sojamelk

Extra nodig

  • rasp
  • wafelijzer
Geef je waardering
0