Kaasburgers met wortelsalade

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kaasburgers maken

Rasp de kaas grof en meng het ei erdoor.

Hak het amandelschaafsel fijn.

Pel en snipper de ui ragfijn.

Voeg de ui, amandelschaafsel, kaas en bloem toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door en vorm er kaasburgers van.

Wentel de burgers door de bloem.

Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan. Draai het vuur laag en bak de kaasburgers in circa 4 minuten om en om goudbruin.

Wortelsalade

Schil en snijd de bospenen in dunne plakjes.

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.

Breek de walnoten doormidden.

Roer de halvanaise aan met het water.

Snijd de ijsbergsla in reepjes.

Meng in een kom de sla, wortel, radijs, walnoten, rozijnen en halvanaise met elkaar.

Kaasburgers

Verwarm een pan. Snijd de krentenbollen doormidden en bak de krentenbollen op de snijkant in circa 2 minuten bruin.

Verdeel wortelsalade over de onderkant van de krentenbollen en leg de kaasburgers erop. Leg het kapje erop en serveer met de wortelsalade. 

Ingredienten

4
Personen

Kaasburgers met wortelsalade

  • 200 g komijnekaas
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 75 g amandelschaafsel
  • zout
  • versgemalen peper
  • 25 g bloem
  • zonnebloemolie
  • 1 bosje bospeen
  • 1 bosje radijs
  • 50 g walnoten
  • 4 el halvanaise
  • 2 el water
  • 1 krop ijsbergsla
  • 50 g rozijnen
  • 4 krentenbollen

Extra nodig:

  • bloem om te paneren
Geef je waardering
4