Kaasaardappels met geroosterde bloemkool

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Parmezaanse kaasaardappels

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in partjes. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappels en spekreepjes in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Ris de rozemarijn en snijd fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn en de kaas toe. Voeg de helft van de peterselie toe.

Geroosterde bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel de knoflook en snijd grof.
  • Halveer de citroen.
  • Pureer in het staafmixerbakje de knoflook, het sap van de citroen, de zongedroogde tomaten en de olijfolie tot een gladde tomatenolie.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schenk de tomatenolie eroverheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door en rooster de bloemkool in de oven in circa 20 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de kaasaardappels over de borden. Verdeel de geroosterde bloemkool over de kaasaardappels. Bestrooi met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Kaasaardappels

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • olijfolie om in te bakken
  • klontje roomboter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 g parmazaanse kaas
  • 1 bosje bladpeterselie

Geroosterde bloemkool

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 30 ml olijfolie om in te bakken
  • 2 bloemkolen

Extra nodig

  • rasp
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • bakpapier
Geef je waardering
3