Kaas-slavinken met citroenaardappels

4
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Kaas-slavinken

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kaas in gelijke lange stukken.
  • Kneed in een kom de ui, het ei, het gehakt, paneermeel een beetje zout en versgemalen peper. Vorm 4 gelijke burgers. Leg de kaas in het midden van de burgers en rol de burgers op tot een cilinder. Leg de plakken katenspek uit op het aanrecht. Rol het gehakt in de katenspek en leg de kaas-slavinken in een met olie ingevette ovenschaal. Bak de kaas-slavinken in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Citroenaardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Halveer de citroen.
  • Knip/snijd de tuinkers los.
  • Voeg het sap van de citroen, tuinkers en het klontje boter toe aan de aardappels en breng de aardappels op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Broccoli

  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de broccoli circa 2 minuten. Schenk het water erbij en voeg het kippenbouillonblokje toe. Stoof de broccoli met de deksel op de pan in circa 5 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de citroenaardappels, kaas-slavinken en de broccoli over borden.

Ingredienten

4
Personen

Kaas-slavinken met citroenaardappels

  • 1 rode ui
  • 100 g oude kaas aan stuk
  • 1 ei
  • 300 g rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 8 plakjes katenspek
  • 800 g nieuwe aardappels
  • 1 citroen
  • 1 bakje tuinkers
  • klontje roomboter
  • 2 stronken broccoli
  • 100 ml water
  • 0.5 kippenbouillonblokje

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
4