Jamaicaanse hutspot

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kippenpoten
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng in een ovenschaal de kippenpoten, een scheutje olijfolie, kaneelpoeder en de helft van de kerriepoeder. Bak de kippenpoten in de oven in circa 20 minuten krokant en gaar en breng op smaak met een beetje zout.

Rode-peperolie
Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringen. Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan, voeg de pepers toe en laat circa 20 minuten op laag vuur trekken.

Aardappelpuree
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Stamp de aardappels fijn met de pureestamper. Verwarm de kokosmelk. Maak de puree smeuïg met de kokosmelk en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Jamaicaanse hutspot
Giet de bamboescheuten, de zwarte bonen en de maïskorrels af en spoel ze schoon. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende kerriepoeder en de gemberpoeder circa 1 minuut.

Voeg de bamboescheuten, zwarte bonen, maïskorrels en de spinazie toe en bak circa 5 minuten. Roer de groente door de aardappelpuree en serveer.

Serveren
Verdeel de kip, hutspot en de rode peperolie over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Jamaicaanse hutspot

  • 800 g kippenpoten
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl kaneel
  • 4 tl kerriepoeder
  • 800 g kruimige aardappels
  • 200 ml kokosmelk
  • 227 g bamboescheuten
  • 400 g zwarte bonen uit blik
  • 200 g maïskorrels uit blik
  • 2 tl gemberpoeder
  • 400 g spinazie

Rode peperolie

  • 3 rode pepers
  • 150 ml olijfolie om te bakken

Extra nodig

  • ovenschaal
  • pureestamper
Geef je waardering
2