Jamaicaanse curry & gevulde chayotes uit Jamaica

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Curry
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in plakken. Pel en snijd de bananen in plakken. Schil de chayotes, verwijder de zaadlijst en snijd de chayotes in blokjes. Kook dit samen gaar in circa 10 minuten en giet af.

Snijd de bosui en peper in dunne ringetjes. Ontdoe de okra's van zijn 'hoedje' en snijd de okra’s in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Plisseer de tomaten en snijd ze klein. Verhit de boter in een koekenpan en bak de bosui, peper, knoflook, okra's en tomaten. Voeg het aandappel-chayotesmengsel en de kokosmelk toe en kook op laag vuur in circa 10 minuten gaar.

Ris de tijm en garneer de curry ermee. Serveer in een kleurrijk kommetje met rijst en/of brood.

Gevulde chayotes
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de chayotes en kook in circa 15 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en verwijder het zaad.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Lepel de halve chayotes voorzichtig leeg. Zorg dat je stevige 'kommetjes' overhoud. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui, knoflook, peper, garam masala en het uitgelepelde chayotes-vruchtvlees circa 5 minuten.

Vul de 'kommetjes' met het mengsel. Kruimel de fetakaas over de gevulde kommetjes en bak ze 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

4
Personen

Curry

  • 2 zoete aardappels
  • 2 groene bakbananen
  • 2 kleine chayotes
  • 2 bosuien
  • 1 rode peper
  • 6 okra's
  • 1 klontje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • kokosmelk
  • 2 takjes tijm

Gevulde chayotes

  • 2 chayotes
  • 1 ui
  • 1 teentje knofook
  • 1 rode peper
  • 1 el boter
  • 1 tl garam masala
  • 125 g fetakaas
Geef je waardering
1