Italian sloppy joe

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Italian sloppy joe

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 1 minuut. Verwijder het vel van de saucijsjes en bak het vlees circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Kook in circa 10 minuten gaar. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel op smaak met de suiker, een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de basilicum. Snijd de Italiaanse bollen open. Verdeel het mengsel over de broodjes en strooi de basilicum eroverheen.

Salade

Verwarm een pannetje en rooster de walnoten in circa 4 minuten. Halveer de cherrytomaatjes. Meng in een kom de balsamicoazijn met de honing. Meng de walnoten, cherrytomaatjes en de rucola door de dressing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de Italian sloppy joe en de salade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Italian sloppy joe

  • 1 rode ui
  • 5 tomaten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 6 varkenssaucijsjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 0.5 bosje basilicum
  • 4 italiaanse bollen

Salade

  • 50 g walnoten
  • 350 g cherrytomaatjes
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
0