Italiaanse tomatengratin

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de melk er beetje bij beetje bij en roer goed met een garde. Laat de saus, op laag vuur, circa 15 minuten garen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gaar. Snijd de tomaten, komkommer en aardappels in plakjes. Verdeel de bechamelsaus over een ovenschaal en leg de tomaten, komkommer en aardappels dakpansgewijs op de saus. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de kaas over de groente en bak de gratin in circa 20 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Bechamelsaus

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 400 ml melk
  • zout
  • versgemalen peper

Tomatengratin

  • 2 aardappels
  • 2 tomaten
  • 0.5 komkommer
  • zout
  • versgemalen peper
  • 80 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
0