Italiaanse lunchtaart

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Italiaanse groentemix
Snijd de courgette en aubergine in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de courgette, aubergine, paprika, knoflook en de Italiaanse kruiden in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de groente afkoelen.

Pestokip
Verwarm een grillpan. Snijd de kip in gelijke repen, besprenkel de kip met olie en grill de kip om en om in circa 5 minuten gaar. Pel de knoflook. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Maal de knoflook met de pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie in het bakje van de staafmixer fijn tot een pesto. Wentel de kip door de pesto en laat afkoelen.

Italiaanse lunchtaart
Pluk en hak de bieslook fijn en houd een klein beetje achter voor de garnering. Meng de roomkaas met de bieslook. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Snijd de casinoplakken op maat van springvorm en bekleed de zij- en onderkant van de vorm met het casinobrood. Bestrijk de bodem met het roomkaasmengsel. Verdeel de groentemix over de roomkaas en dek vervolgens af met casinobrood. Bouw de taart verder op met de pestokip, nog een plak casinobrood en vervolgens de ijsbergsla. Sluit af met casinobrood. Verwijder de springvorm en bestrijk de boven- en zijkant van de taart met het resterende roomkaasmengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en zet de zijkant van de taart hiermee aan. Beleg de bovenkant van de taart met de Italiaanse vleessoorten en cherrytomaatjes. Garneer met de resterende bieslook.

Ingredienten

1
Porties

Italiaanse groentemix

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden

Pestokip

  • 200 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g pijnboompitten
  • 75 g basilicum
  • 200 ml olijfolie extra vierge

Italiaanse lunchtaart

  • 0.5 bos bieslook
  • 250 g roomkaas
  • 0.5 ijsbergsla
  • 1 volkoren casinobrood (over de lengte gesneden)
  • 300 g gesneden Italiaanse vleeswaren
  • 4 cherrytomaatjes

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • springvorm van 20 cm doorsnede
Geef je waardering
3