Involtini van kalkoen met tagliatelle

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200°C.

Involtini

Pel en snipper het sjalotje. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit het sjalotje circa 1 minuut. Voeg de helft van de spinazie toe en bak circa 3 minuten totdat de spinazie volledig is geslonken. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Sla de kalkoenfilet met een koekenpan plat tussen 2 stukjes plasticfolie. Bestrooi  met een beetje zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel over de kalkoen en bestrooi met gorgonzola en pijnboompitten. Rol de filets op en omwikkel ieder rolletje met 2 plakken Parmaham. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar.

Tagliatelle

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de bimi in stukjes van circa 3 centimeter. Kook ze circa de laatste 3 minuten mee met de pasta. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper circa 3 minuten. Voeg de andere helft van de spinazie toe en bak circa 2 minuten. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut koken. Voeg de tagliatelle en de bimi toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout.

Tip: Kunt u geen bimi in de winkels vinden? Dit gerecht is ook prima te bereiden met broccoli. 

Ingredienten

4
Personen

Involtini van kalkoen met tagliatelle

  • 1 sjalotje
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g spinazie
  • 50 g gorgonzola
  • 4 kalkoenfilets
  • 100 g pijnboompitten
  • 8 plakken parmaham
  • 300 g tagliatelle
  • 200 g bimi
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 125 ml witte wijn

Extra nodig:

  • plastic folie
  • ovenschaal
Geef je waardering
4