Indische vleessalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappel en winterpeen

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels en winterpeen in kleine blokjes. Kook de blokjes aardappel in circa 5 minuten gaar in de pan met water. Schep ze uit de pan met water en laat ze uitwasemen. Kook de winterpeen in hetzelfde water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de winterpeen af en spoel koud.

Indische vleessalade

Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de gemalen kokos circa 5 minuten in een droge pan. Laat de doperwtjes ontdooien. Snijd de komkommer in blokjes. Schil en snijd de mango in blokjes. Was de sla en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de sla in dunne repen. Pluk en hak de blaadjes koriander fijn. Meng voor de dressing de ketjap manis, rijstolie, een klein beetje azijn en sambal met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng in een kom de blokjes aardappel en wortel, gemalen kokos, komkommer, mango, kropsla, koriander en de doperwtjes met de dressing.

Serveren

Verdeel de salade over borden en verdeel de rosbief erover.

Ingredienten

4
Personen

Indische vleessalade

  • 500 g aardappels
  • 1 winterpeen
  • 65 g gemalen kokos
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 kropsla
  • 0.5 bosje koriander
  • 200 g plakjes rosbief

Dressing

  • 20 ml ketjap manis
  • 60 ml rijstolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl sambal
Geef je waardering
5