Indische rijst met eiermuffins

6
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Voorbereiden saus

Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper heel fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Saus maken

Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, peper en gesneden gember. Voeg de garam masala toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en bak 1 minuut mee. Schenk de azijn en de kippenbouillon erbij en laat op laag vuur sudderen. Snijd de kippendijen in stukjes, voeg toe aan de saus en laat met deksel op de pan circa 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Eiermuffins

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Pluk en hak de koriander fijn. Kluts de eieren in een kom en voeg de rode peper, de helft van de koriander en het 5-kruidenpoeder toe. Breng het ei op smaak met zout. Vet de muffintray in met olie. Leg de plakjes ham in een muffintray en schenk het eimengsel erop. Bak de eiermuffins in de oven in circa 25 minuten gaar.

Rijst koken

Haal de kardemompeulen uit de schil en hak ze fijn. Breng het water met kardemom, kaneelstokje en kurkuma aan de kook. Voeg de rijst toe en laat de rijst op laag vuur 15 minuten koken. Zet het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat de rijst zo staan.

Saus afmaken

Breng een pan water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes en kook 3 minuten in het water. Giet de broccoli af, meng de roosjes door de saus en breng op smaak met een beetje zout en roer de resterende koriander erdoor.

Rijst afmaken

Haal het kaneelstokje uit de rijst.

Aan tafel!

Schep de rijst in een kopje, druk goed aan en zet omgekeerd op bord. Schep de saus ernaast. Haal de eiermuffins uit de vorm en zet ze erbij.

Ingredienten

4
Personen

Indische rijst

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 groene peper
  • 2 tomaten
  • zonnebloemolie
  • 1 el garam masala
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • 350 g kippendijen zonder bot
  • 1 l water
  • 300 g basmatirijst
  • 5 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl kurkuma
  • 1 broccoli

Eiermuffins

  • 1 rode peper
  • 0.5 bos koriander
  • 4 plakken ham
  • 4 eieren
  • 1 tl five spice poeder

Klaarzetten

  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • hapjespan met deksel
  • kom
  • garde
  • muffintray
  • 2 kookpannen
  • kopje
Geef je waardering
6