Indische gembergebakjes

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd

Japonaise

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Maal het amandelschaafsel met de rest van de suiker tot poeder en spatel door het eiwitschuim. Strijk het eiwit uit op een bakplaat met bakpapier. Bak het in circa 15 minuten gaar en laat afkoelen. Steek cirkels van 6 centimeter doorsnede uit de japonaise.

Citroengras-botercrème
Was en kneus de stengel citroengras. Breng in een pan de melk met het citroengras en de suiker aan de kook en laat 15 minuten trekken met een deksel op de pan. Roer de eidooiers los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de room aan de kook en gaar circa 3 minuten op laag vuur. Laat de room afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de room toe en meng tot een egale botercrème.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit los en meng het eiwit en de suiker door de amandelen. Strooi de gesuikerde amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 10 minuten goudbruin. Schep de amandelen tussentijds om en schud ze los.

Kneed de marsepein met het tarwegraspoeder tot een egaal groene marsepein. Bestuif het werkblad met poedersuiker en rol de marsepein dun uit. Gebruik de reliëfroller om een patroon in de marsepein te maken. Steek cirkels van 6 centimeter doorsnede uit de marsepein en steek in het midden een cirkeltje uit met de kleine steker.

Opmaak
Bestrijk een plakje japonaise met botercrème en leg hier een ander plakje japonaise bovenop. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met botercrème. Zet de randen aan met de geroosterde amandelen. Hak de gekonfijte gemberblokjes fijn. Garneer de bovenkant met een cirkeltje marsepein en een schepje gember.

Ingredienten

8
Porties

Japonaise

  • 100 g eiwit
  • 140 g suiker
  • 100 g amandelschaafsel

Citroengras-botercrème

  • 1 stengel citroengras
  • 250 ml melk
  • 1 schijf palmsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 g zachte boter
  • 60 g poedersuiker

Garnering

  • 100 g geschaafde amandelen
  • 0.5 eiwit
  • 50 g suiker
  • 150 g marsepein
  • 2 el tarwegraspoeder
  • 100 g gekonfijte gemberblokjes

Extra nodig

  • keukenmachine
  • staafmixer met bijbehorend bakje
  • bakpapier
  • bakplaat
  • plasticfolie
  • deegroller
  • reliëfroller
  • steekring van ca 2 cm doorsnede
  • steekring van ca 6 cm doorsnede
Geef je waardering
6