Hutspotsoep

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de sjalot en knoflook, leg ze in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.

Schil en snijd de aardappels en de pastinaken in gelijke stukjes. Breng de aardappels en de pastinaken in het water aan de kook.
Voeg de bouillonblokjes en de slagroom toe en kook het geheel met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in hele dunne halve ringen. Schil en snijd de wortels in stukjes.
Smelt de boter in een pan zonder dat de boter verkleurt en fruit de prei en de wortels kort. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan.
Pureer het geheel met een staafmixer niet helemaal glad en voeg de prei en wortels toe.

Snijd de rookworst in stukjes en voeg toe aan de soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook en breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren
Schep de soep in borden.

Ingredienten

4
Personen

Voor de hutspotsoep

  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 g kruimige aardappel
  • 300 g pastinaak
  • 1.5 l water
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 100 ml slagroom
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • roomboter
  • 1 rookworst

Extra nodig

  • blender of staafmixer
  • ovenschaal
Geef je waardering
12