Honing walnoot garnalen

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Walnoten
Kook water met suiker in circa 5 minuten tot een lichtbruine karamel. Roer de walnoten erdoor tot ze bedekt zijn met een dun laagje karamel. Schep de walnoten uit de pan op een vel bakpapier en laat ze afkoelen. Hak de noten grof.

Saus
Meng in een kom de mayonaise, honing, gecondenseerde melk en het sap van de citroen. Schenk de saus in een pan en verwarm de saus tot hij lauwwarm is.

Groente
Breng een pan met water aan de kook en blancheer de bimi of broccoli circa 3 minuten. Giet af en laat uitlekken. Verhit de grillpan en besprenkel de groente met de sojaolie. Gril de groente om en om circa 2 minuten. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Garnalen
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Splits het ei, klop het eiwit los en roer de garnalen erdoor. Wentel de garnalen door het tempurameel tot ze volledig bedekt zijn. Verhit de olie in een wok en frituur de garnalen goudbruin en krokant in circa 4 minuten. Schep de garnalen uit de wok op wat keukenpapier en laat uitlekken. Besprenkel voor het serveren de bimi met sesamolie en bestrooi met sesamzaad. Serveer de mie met daarop de garnalen. Giet saus erover en garneer met de walnoten.

Ingredienten

4
Personen

Walnoten

  • 75 ml water
  • 75 g suiker
  • 100 g walnoten

Saus

  • 5 el mayonaise
  • 2 el honing
  • 2 el gecondenseerde melk
  • 0.5 citroen

Groente

  • 500 g bimi of broccoli
  • 2 el sojaolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el wit sesamzaad
  • 300 g mie

Garnalen

  • 500 g grote garnalen
  • 1 ei
  • 150 g tempurameel
  • 500 ml sojaolie

Extra nodig

  • wok
  • bakpapier
  • keukenpapier
  • grillpan
Geef je waardering
0