Hoisin-asperges met gepocheerde kip

6
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water, een beetje zout en de kurkuma aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kip

  • Breng een pan met water en het bouillonblokje tegen de kook aan.
  • Leg de kip in de bouillon en laat in circa 15 minuten net onder het kookpunt garen. Haal de kip uit de pan en snijd in blokjes.

Hoisin asperges

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde onderkantjes van de asperges en halveer de asperges.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien, knoflook, asperges en de spekblokjes circa 10 minuten. Voeg de gepocheerde kip, de bruine basterdsuiker en de hoisinsaus toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de aardappels over borden. Verdeel de hoisin-asperges met de gepocheerde kip over de aardappels.

Ingredienten

4
Personen

Hoisin-asperges met gepocheerde kip

  • 1 tl kurkuma
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 g kipfilet
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g groene asperges
  • olijfolie om in te bakken
  • 125 g spekblokjes
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el hoisinsaus
Geef je waardering
6