Hazelnoot-meringuetaart van Tom van 't Hek

5
Gemiddeld
Hazelnoot-meringuetaart van Tom van 't Hek

Bereidingswijze

50 minuten kooktijd
2 uur en 50 minuten totale tijd

Hazelnoot Meringue
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de hazelnoten met de poedersuiker fijn in een keukenmachine. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Spatel het vanillemerg, azijn en het notenmengsel door de eiwitten tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over de springvormen en bak in de oven in 2 uur gaar. Laat afkoelen.

Chocoladecrème
Klop de slagroom stijf. Hak de chocolade en smelt au bain-marie. Laat de chocolade kort afkoelen en roer de slagroom erdoor. Laat dit afkoelen op een koele plek.

Afwerking
Prak de helft van de frambozen lichtjes met een vork. Bestrijk een meringuelaag met de helft van de chocoladecrème en verdeel de geprakte frambozen erover. Leg hier de andere meringuelaag bovenop. Bestrijk met de rest van de chocoladecrème en decoreer met de rest van de frambozen.

Ingredienten

1
Porties

Hazelnoot meringue

  • 200 g hazelnoten
  • 25 g poedersuiker
  • 6 eiwitten
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 0.5 tl azijn

Chocoladecrème

  • 400 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade
  • 200 g frambozen

Extra nodig

  • 2 springvormen van circa 20 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Hazelnoot-meringuetaart van Tom van 't Hek
Geef je waardering
5