Hartige wafels met garnalensalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Wafels
Verwarm een scheutje melk tot het lauw is en los de gist erin op. Smelt de boter. Meng de rest van de melk, water, visbouillon en de eieren en meng de melk met gist erdoor. Roer beetje bij beetje de bloem erdoor en daarna de boter, zout en olie. Pluk de dille, houd 8 takjes apart en snijd de rest fijn. Meng de helft van de dille door het wafelbeslag. Verwarm het wafelijzer en schep er zoveel beslag in tot de vormen volgelopen zijn. Bak de wafels goudbruin en gaar.

Garnalensalade
Schil en snijd de appels in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Meng de appel en de sjalot met de garnalen. Breng op smaak met crème fraîche, citroensap, zout en peper.

Garneren
Meng de resterende dille en crème fraîche met elkaar. Snijd met een zesteur sliertjes van de citroenschil. Leg de wafels op borden, schep er een flinke lepel garnalensalade op en lepel de dille-crème fraîche erover. Garneer met de takjes dille en citroenschilletjes.

Ingredienten

4
Personen

Wafels

  • 300 ml melk
  • 20 g gedroogde gist
  • 150 g boter
  • 100 ml bruiswater
  • 100 ml visbouillon
  • 5 eieren
  • 300 g bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 el arachideolie
  • 1 bosje dille

Garnalensalade

  • 1 appel
  • 1 sjalot
  • 250 g Hollandse garnalen
  • 20 ml crème fraîche
  • citroensap
  • zout
  • versgemalen peper

Dille crème fraîche

  • dille
  • 100 ml crème fraîche

Garneren

  • 1 citroen
  • zesteur

Extra nodig

  • wafelijzer
  • zesteur
Geef je waardering
0