Hartige tarwesalade & Snaynyieh

3
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd

Hartige tarwesalade
Kook de tarwe in circa 45 minuten gaar en giet af. Snijd de haloumi-kaas in halve plakjes. Verwarm een koekenpan en bak hierin de kaas om en om goudbruin. Verwijder indien nodig het plastic velletje van de sucusworst en snijd de worst in plakjes. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de worst om en om knapperig. Laat de kaas en worst op keukenpapier uitlekken. Snijd de dille en peterselie fijn. Pluk de munt en snijd in dunne reepjes. Meng de tarwekorrels met de kaas, worst en kruiden. Meng de rasp en sap van een citroen erdoor. Meng er naar smaak nog wat olie, een beetje zout en pul biber erdoor.

Snaynyieh
Wel de amandelen, pistachenootje en pijnboompitjes circa 45 minuten in een kom met heet water. Kook de tarwe gaar in circa 45 minuten. Giet de nootjes en tarwe af. Meng de tarwe met de gewelde nootjes, de rozijnen en breng op smaak met suiker, oranjebloesemwater en rozenwater. Serveer heet.

Ingredienten

4
Personen

Hartige tarwesalade

  • 250 g hele tarwekorrels (Turkse of Marokkaanse winkel)
  • 1 stuk halloumi
  • olijfolie
  • 1 sucukworstje
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje peterselie
  • 0.5 bosje munt
  • 1 citroen
  • pul biber (of chiliflakes)

Snaynyieh

  • 50 g gepelde amandelen
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 50 g pijnboompitten
  • 250 g hele tarwekorrels
  • suiker naar smaak
  • 1.5 el oranjebloesemwater
  • 1.5 el rozenwater
  • 100 g rozijnen
Geef je waardering
3