Tabl
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Vijzel alle ingrediënten fijn. Spreid het specerijen-knoflookmengsel uit op folie of bakpapier en laat circa 45 minuten drogen in de oven. Gebruik de tabl om harissa mee op smaak te brengen of als smaakmaker in bijvoorbeeld eiergerechten.
Harissa
Rooster de puntpaprika’s in de vlam van het gasfornuis of op de BBQ tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat afkoelen in een afgesloten plastic zak en verwijder alle zwarte velletjes en de zaadlijsten. Rol de pepers heen en weer, snijd het kapje eraf en schud de zaadjes eruit. Laat voor een pittige harissa de zaadjes erin. Pel de knoflook. Pureer de paprika’s, pepers, knoflook en royaal zout in de vijzel, keukenmachine of met de staafmixer. Het zout zorgt hierbij niet alleen voor smaak, maar ook voor de conservering.
Mechouia
Rooster de tomaat, paprika’s en knoflook in gloeiende kooltjes of in de gasvlam van je fornuis tot ze zwart zijn. Laat ze iets afkoelen in een afgesloten plastic zak en verwijder het zwarte vel. Snijd alles grof en maal in een grote vijzel of keukenmachine tot een egale massa. Breng op smaak met olijfolie en zout. Serveer met warm, gegrild brood of bij geroosterde vis of vlees.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
harissa, tabl en salade meachouia
45 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties