Harissa, tabl en salade meachouia

0
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Tabl
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Vijzel alle ingrediënten fijn. Spreid het specerijen-knoflookmengsel uit op folie of bakpapier en laat circa 45 minuten drogen in de oven. Gebruik de tabl om harissa mee op smaak te brengen of als smaakmaker in bijvoorbeeld eiergerechten.

Harissa
Rooster de puntpaprika’s in de vlam van het gasfornuis of op de BBQ tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat afkoelen in een afgesloten plastic zak en verwijder alle zwarte velletjes en de zaadlijsten. Rol de pepers heen en weer, snijd het kapje eraf en schud de zaadjes eruit. Laat voor een pittige harissa de zaadjes erin. Pel de knoflook. Pureer de paprika’s, pepers, knoflook en royaal zout in de vijzel, keukenmachine of met de staafmixer. Het zout zorgt hierbij niet alleen voor smaak, maar ook voor de conservering.

Mechouia
Rooster de tomaat, paprika’s en knoflook in gloeiende kooltjes of in de gasvlam van je fornuis tot ze zwart zijn. Laat ze iets afkoelen in een afgesloten plastic zak en verwijder het zwarte vel. Snijd alles grof en maal in een grote vijzel of keukenmachine tot een egale massa. Breng op smaak met olijfolie en zout. Serveer met warm, gegrild brood of bij geroosterde vis of vlees.

Ingredienten

4
Personen

Tabl

  • 6 el korianderzaadjes
  • 2 el karwijzaadjes
  • 5 tl chilivlokken
  • 4 teentjes knoflook

Harissa

  • 2 rode puntpaprika's
  • 4 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • zout

Salade mechouia

  • 1 vleestomaat
  • 2 groene paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie
Geef je waardering
0