De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

harissa, tabl en salade meachouia

45 min kooktijd
Harissa, tabl en salade meachouia

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tabl
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Vijzel alle ingrediënten fijn. Spreid het specerijen-knoflookmengsel uit op folie of bakpapier en laat circa 45 minuten drogen in de oven. Gebruik de tabl om harissa mee op smaak te brengen of als smaakmaker in bijvoorbeeld eiergerechten.

Harissa
Rooster de puntpaprika’s in de vlam van het gasfornuis of op de BBQ tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat afkoelen in een afgesloten plastic zak en verwijder alle zwarte velletjes en de zaadlijsten. Rol de pepers heen en weer, snijd het kapje eraf en schud de zaadjes eruit. Laat voor een pittige harissa de zaadjes erin. Pel de knoflook. Pureer de paprika’s, pepers, knoflook en royaal zout in de vijzel, keukenmachine of met de staafmixer. Het zout zorgt hierbij niet alleen voor smaak, maar ook voor de conservering.

Mechouia
Rooster de tomaat, paprika’s en knoflook in gloeiende kooltjes of in de gasvlam van je fornuis tot ze zwart zijn. Laat ze iets afkoelen in een afgesloten plastic zak en verwijder het zwarte vel. Snijd alles grof en maal in een grote vijzel of keukenmachine tot een egale massa. Breng op smaak met olijfolie en zout. Serveer met warm, gegrild brood of bij geroosterde vis of vlees.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker