Harira soep

14
Makkelijk
Harira soep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg kaneel, gember, kurkuma, Spaanse peper en saffraan toe. Voeg tomaten, suiker en bloem toe en bak een paar minuten mee. Voeg de linzen, bouillon en 1 liter water toe, breng aan de kook en laat circa 10 minuten op een laag vuur sudderen. Voeg de kikkererwten en tuinbonen toe en laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met gehakte peterselie, koriander, zout en peper. 

Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel. 

Ingredienten

4
Personen

Hirara soep

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • olijfolie
  • 0.5 tl gemalen kaneel
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.5 tl gedroogde verkruimelde Spaanse peper
  • 1 mespuntje saffraan
  • 1 tl suiker
  • 1 el bloem
  • 1 linzen
  • 500 ml bouillon
  • 1 kikkererwten
  • 150 g tuinbonen (diepvries)
  • peterselie
  • koriander
  • zout
  • versgemalen peper
Harira soep
Geef je waardering
14