Haringsalade met krokante uienbroodjes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krokante uienbroodjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Roer in een kommetje de roomkaas los. Meng de ui, bieslook en de geraspte kaas door de roomkaas en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de pistoletjes, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel het kaas-uienmengsel erover. Bak de uienbroodjes in de oven circa 10 minuten tot de kaas goudbruin is.

Haringsalade

Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 3 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en hak de walnoten fijn. Meng de mayonaise met de mierikswortelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Pluk de kropslabladeren van de kern en scheur de blaadjes sla in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de staartjes van de haring en snijd de haring in stukjes. Meng de walnoten, bosuitjes, kropsla, cherrytomaten en de haring door de dressing.

Serveren

Verdeel de haringsalade over borden. Serveer met de krokante uienbroodjes.

Ingredienten

4
Personen

Krokante uienbroodjes

  • 2 rode uien
  • 0.5 bosje bieslook
  • 150 g roomkaas
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • 4 bruine pistoletjes

Haringsalade

  • 65 g walnoten
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl mierikswortelpuree
  • 4 bosuitjes
  • 1 kropsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 200 g hollandse nieuwe

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
1