Hamburger loco moco met regenboogsalade

27
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 60 °C.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Hamburgers

  • Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de korstjes van het brood, leg het brood in een kom en schenk de melk erbij.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook en 1 ei.
  • Knijp het brood uit en meng het brood door het gehakt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak 4 hamburgers van het gehakt.
  • Verhit olie in een pan. Bak de hamburgers om en om in circa 10 minuten gaar.


Regenboogsalade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Schil en snijd de mango van de pit af in blokjes.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd blokjes in de schil en schep het vruchtvlees eruit.
  • Meng in een kom alle ingrediënten met elkaar. Pers de halve citroen uit boven de kom.
  • Voeg de chilisaus, olijfolie en geraspte kokos toe.

Saus

  • Haal de burgers uit de pan en houd ze warm in de oven.
  • Bak de bloem circa 2 minuten in de pan van de burgers.
  • Blus af met sojasaus, ketchup en bouillon.

Hamburger loco moco

  • Verhit olie in een pan. Breek het ei en laat het ei voorzichtig in de koekenpan glijden. De dooier moet heel blijven.
  • Herhaal dit met de drie andere eieren. (Om de bovenkant sneller gaar te laten worden kan je een bord op de pan plaatsen).
  • Verdeel de rijst over vier borden en maak hier een ronde plak van. Leg op de rijst een hamburger en verdeel hier de saus over. Serveer met de regenboogsalade.

Ingredienten

4
Personen

Rijst en hamburgers

  • 300 g sushirijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes wit brood
  • 200 ml magere melk
  • 5 eieren
  • 400 g rundergehakt
  • zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper

Regenboogsalade

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rijpe mango
  • 1 avocado
  • 0.5 citroen
  • 1 scheutje chilisaus
  • 1 scheutje olijfolie extra vierge
  • 1 el geraspte kokos

Saus

  • 1 el bloem
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketchup
  • 100 ml runderbouillon
Geef je waardering
27