- Verwarm de oven voor op 60 °C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Hamburgers
- Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de korstjes van het brood, leg het brood in een kom en schenk de melk erbij.
- Meng het gehakt met de ui, knoflook en 1 ei.
- Knijp het brood uit en meng het brood door het gehakt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak 4 hamburgers van het gehakt.
- Verhit olie in een pan. Bak de hamburgers om en om in circa 10 minuten gaar.
Regenboogsalade
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Schil en snijd de mango van de pit af in blokjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd blokjes in de schil en schep het vruchtvlees eruit.
- Meng in een kom alle ingrediënten met elkaar. Pers de halve citroen uit boven de kom.
- Voeg de chilisaus, olijfolie en geraspte kokos toe.
Saus
- Haal de burgers uit de pan en houd ze warm in de oven.
- Bak de bloem circa 2 minuten in de pan van de burgers.
- Blus af met sojasaus, ketchup en bouillon.
Hamburger loco moco
- Verhit olie in een pan. Breek het ei en laat het ei voorzichtig in de koekenpan glijden. De dooier moet heel blijven.
- Herhaal dit met de drie andere eieren. (Om de bovenkant sneller gaar te laten worden kan je een bord op de pan plaatsen).
- Verdeel de rijst over vier borden en maak hier een ronde plak van. Leg op de rijst een hamburger en verdeel hier de saus over. Serveer met de regenboogsalade.
0 reacties