De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

guacamole

Deze overheerlijke guacamole maak je makkelijk zelf met dit geweldige recept

10 min kooktijd
guacamole

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Guacamole, de vrolijke Mexicaanse dip is heerlijk bij klassiekers als taco's, tortilla's of nacho's en lekker simpel om zelf te maken. Hoe? Dat zie je hieronder in hét basisrecept voor jouw nieuwe lievelings-guacamole.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

  2. Pel de avocado's, verwijder de schil en pit en prak het vruchtvlees met een vork. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de avocado.

  3. Meng de peper, knoflook, een scheut olijfolie en komijnzaad erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Hoe bewaar je guacamole?

Guacamole kan je 3 dagen in de koelkast bewaren. Voeg een scheutje water of citroensap toe, dan wordt-ie niet bruin. 

guacamole

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker