De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

grove couscoussalade met gegrilde groente met gestoomde vis met saffraancharmoula

Stoom de couscous volgens recept driemaal. Gebruik je een stoomoven maak dan de couscous nat met wat lauw water en wrijf er wat olie door. Stoom vervolgens 3 maal circa 5 minuten afhankelijk van de stoomoven. Wrijf elke keer los met warm water en olie.

40 MIN
Grove couscoussalade met gegrilde groente met gestoomde vis met saffraancharmoula

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Couscous
Stoom de couscous volgens recept driemaal. Gebruik je een stoomoven maak dan de couscous nat met wat lauw water en wrijf er wat olie door. Stoom vervolgens 3 maal circa 5 minuten afhankelijk van de stoomoven. Wrijf elke keer los met warm water en olie.

Gegrilde groente
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Maak de groente schoon en schaaf ze op de mandoline (of met de kaasschaaf) in dunne slierten. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olie en bestrooi met een beetje zout. Rooster de groente circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dressing
Verwarm voor de dressing de ras el hanout circa 3 minuten in een hete droge koekenpan tot het begint te geuren. Meng met een staafmixer de rest van de olie met het citroensap, de honing en de ras el hanout. Breng op smaak met een beetje zout.

Saffraancharmoula
Meng de saffraan met de olie en laat weken.
Snijd de koriander fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de pulp uit de gekonfijte citroen en snijd de schil fijn.
Meng de koriander in een schaal met de knoflook, citroen, paprika- en komijnpoeder, de azijn en de saffraanolie.

Vis
Bestrooi de visfilets royaal met versgemalen peper en zout en masseer ze met de charmoula.
Stoom de visfilets in circa 10 minuten gaar in een stoompan of stoomoven.

Serveer
Meng de lauwwarme groente met de lauwwarme couscous, waterkers of rucola en de helft van de dressing in een grote schaal.
Leg hierop de gestoomde vis. Giet voor het serveren de rest van de dressing erover.


 

TIP: zelf ras-el-hanout maken? Kijk dan hier. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker