Groene salade met oranjebloesemdressing en oranjebloesem semolinakoekjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd

Oranjebloesem-semolinakoekjes
Splits het ei. Maak zo snel mogelijk een samenhangend deeg met de semolina, bloem, koude boter, eidooier, suiker, zout en oranjebloesemwater. Laat het deeg in de koelkast in circa 30 minuten koud worden. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vorm met je handen een gladde rol van het deeg en snijd er plakjes van circa 2 cm dikte van. Leg de plakjes deeg op de ingevette bakplaat en houd hierbij ruim afstand tussen de plakje. Bak ze in circa 30 minuten in de oven lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen zodat ze knapperig worden.

Groene salade met oranjebloesemdressing
Laat het sinaasappelsap in een steelpannetje op laag vuur tot de helft inkoken in circa 10 minuten. Laat afkoelen in een kom.

Pluk de blaadjes sla los en scheur de grote blaadjes wat kleiner. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Leg de gesneden lente-uitjes in een kommetje met ijswater om ze op te laten krullen. Haal ze uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Pluk de blaadjes van de takjes munt en verwijder de dikke takjes van de peterselie. Voeg aan het ingekookte afgekoelde sap de olijfolie en oranjebloesemwater toe. Pers de citroen boven de kom uit en breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper. Meng in een grote kom de blaadjes sla met de lente-uitjes en de kruiden. Sprenkel er royaal dressing over en serveer de rest van de dressing er apart erbij.

Ingredienten

4
Personen

Oranjebloesem-semolinakoekjes

  • 1 ei
  • 50 g fijne semolina
  • 150 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 100 g suiker
  • 0.5 tl zout
  • 2 el oranjebloesemwater

Groene salade met oranjebloesemdressing

  • 300 ml vers sinaasappelsap
  • 1 kropsla
  • 6 lente-uitjes
  • 4 takjes verse munt
  • 1 bos peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 3 el oranjebloesemwater
  • 1 citroen

Extra nodig

  • boter om in te vetten
Geef je waardering
0