Groene peper-amandelsoep met garnalen

3
Gemiddeld
Groene peper-amandelsoep met garnalen

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s en pepers circa 30 minuten in de oven. Laat ze daarna 'zweten' in een gesloten plastic zak voor minimaal 5 minuten. Pel en pers de knoflook en blancheer de amandelen in een pan met kokend water. Ontvel de paprika’s en pepers, verwijder de zaadlijsten en hak de paprika’s en pepers fijn. Verhit een scheut olie in een grote soeppan en fruit de knoflook. Voeg de paprika’s en pepers toe en fruit dit al roerende op laag vuur. Pureer de amandelen met de bouillon glad in de blender. Schenk dit mengsel al roerend in de soeppan en breng op smaak met komijn en zout. Laat de soep circa 10 minuten op laag vuur koken. Koel terug tot kamertemperatuur en zet het in de koelkast. Snijd de limoen door midden en pers een helft uit. Verhit olie in een pan en bak de garnalen. Breng op smaak met limoensap en zout. Leg ze in het midden van de bord met soep.

Ingredienten

4
Personen

Groene peper-amandelsoep met garnalen

  • 1 kg groene puntpaprika's
  • 4 groene pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 185 g amandelen
  • 1.2 l kippenbouillon
  • 0.5 tl komijn
  • zout
  • 1 limoen
  • 8 grote garnalen
Geef je waardering
3