Groene bonensalade met toast

3
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen. 
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Halveer een citroen. Meng in een grote kom het sap van de citroen, olijfolie, sperziebonen, rode ui, paprika, olijven, zongedroogde tomaten en de feta.

Toast

  • Leg de boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat en toast in de oven in circa 4 minuten krokant.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Wrijf de toast in met de knoflook.

Shake

  • Pel en snijd de bananen in stukken. Schil en snijd de kiwi's in stukken.
  • Schenk de yoghurt in een hoge kom en voeg de bananen en kiwi's toe. Pureer met een staafmixer tot een shake.

Ingredienten

4
Personen

Groene bonensalade met toast

  • 500 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 100 g pitloze zwarte olijven
  • 150 g feta
  • 280 g zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie vergine
  • 8 donkerbruine boterhammen
  • 1 teentje knoflook

Shake

  • 2 bananen
  • 2 kiwi's
  • 500 ml magere yoghurt

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
3