

Ingredienten
4
Personen
Groene bonensalade met toast
- 500 g sperziebonen
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 100 g pitloze zwarte olijven
- 150 g feta
- 280 g zongedroogde tomaten
- 1 citroen
- 3 el olijfolie vergine
- 8 donkerbruine boterhammen
- 1 teentje knoflook
Shake
- 2 bananen
- 2 kiwi's
- 500 ml magere yoghurt
Extra nodig
- bakpapier
Bereidingswijze
15 minuten totale tijd
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Salade
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de feta in blokjes.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Halveer een citroen. Meng in een grote kom het sap van de citroen, olijfolie, sperziebonen, rode ui, paprika, olijven, zongedroogde tomaten en de feta.
Toast
- Leg de boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat en toast in de oven in circa 4 minuten krokant.
- Pel en halveer de knoflook.
- Wrijf de toast in met de knoflook.
Shake
- Pel en snijd de bananen in stukken. Schil en snijd de kiwi's in stukken.
- Schenk de yoghurt in een hoge kom en voeg de bananen en kiwi's toe. Pureer met een staafmixer tot een shake.

Laat hier je reactie achter