Griekse rijstsalade met gegrilde biefstuk

8
Makkelijk
Griekse rijstsalade met gegrilde biefstuk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met het water, een scheutje olijfolie, het sap van de citroen en een beetje zout aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de komkommer doormidden. Snijd de ene helft in schuine plakjes. Halveer de andere helft, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
  • Halveer de witte kool in de lengte, verwijder de kern en snijd de helft van de witte kool in dunne reepjes.
  • Verkruimel de feta.
  • Voeg de komkommermaantjes, cherrytomaatjes, witte kool, zwarte olijven en feta toe aan de rijst. Roer goed door en breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd iedere stengel in drieën. Gril de bleekselderij circa 2 minuten om en om.
  • Leg de biefstuk tussen twee stukjes plasticfolie en sla plat met een koekenpan. Bestrijk de biefstuk met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de biefstuk circa 2 minuten per kant. Haal uit de pan, leg op een bord en laat de biefstuk afgedekt met aluminiumfolie even rusten. Snijd de biefstuk in plakjes.

Serveren

  • Schep de rijstsalade in het midden van de borden. Schep de gegrilde bleekselderij en plakjes komkommer eromheen. Leg de biefstuk op de rijstsalade.

Ingredienten

4
Personen

Griekse rijstsalade met gegrilde biefstuk

  • 700 ml water
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 300 g meergranenrijst
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 200 g witte kool
  • 75 g feta
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 stronk bleekselderij
  • 2 biefstukken

Extra nodig

  • grillpan
  • plasticfolie
  • aluminiumfolie
Griekse rijstsalade met gegrilde biefstuk
Geef je waardering
8