De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gratin en spruiten met gekaramelliseerde sjalotten

30 min kooktijd
Gratin en spruiten met gekaramelliseerde sjalotten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gratin

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Meng in een kom de room, melk en de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over een met olie ingevette ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en schenk het eiermengsel eroverheen. Rasp de kaas erover en bak de gratin in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Spruiten en gekaramelliseerde sjalotten

  • Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
  • Ris en snijd de tijm fijn.
  • Smelt een klontje boter in een pan en bak de sjalotten en de tijm circa 5 minuten. Voeg de honing en de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur in circa 10 minuten karamelliseren.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de spruiten schoon en halveer de grote exemplaren. Kook de spruiten in circa 6 minuten gaar. Giet af. Roer de spruiten door de sjalotten en breng op smaak met versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel de gratin, de spruiten en de gekaramelliseerde sjalotten over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker