Goudse moppen-cobbler met kersen

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Goudse moppen
Rasp de schil van de citroen en meng de basterdsuiker met de boter, eidooier, rasp van de citroenschil en het zout. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een pil van 3,5 centimeter doorsnede en verpak in plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol de deegpil door de suiker.

Kersen-crème fraîche
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Meng de crème fraîche met de eieren, poedersuiker en de kersen met aanhangend vocht. Verdeel de crème fraîche over de bakvorm en zet in de koelkast tot het cakebeslag van de kersencake klaar is.

Kersencake
Verwarm de oven voor op 130 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg met de boter, suiker en het zout luchtig in de keukenmachine. Meng één voor één de eieren erdoor en roer de melk erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en roer tot een glad beslag. Giet het beslag over de kersen crème fraîche en roer een keer door. Snijd de pil van de Goudse moppendeeg in plakjes van circa 1 centimeter dik. Steek het ongebakken deeg in het beslag. Bak de cobbler in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Ingredienten

1
Porties

Kersen-crème fraîche

  • 150 g kersen op vocht
  • 250 ml crème fraîche
  • 3 el poedersuiker
  • 3 eieren

Kersencake

  • 1 vanillestokje
  • 100 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 190 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 120 ml melk

Extra nodig:

  • rasp
  • plasticfolie
  • suiker om in te rollen
  • bakvorm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Goudse moppen

  • 1 citroen
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 200 g roomboter
  • 1 eidooier
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g bloem
Geef je waardering
1