Goi Cuon - Summerrolls

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Schil de biet en snijd in ragfijne reepjes. Kook de rijstnoedels 5 minuten, spoel koud en laat uitlekken. Meng de biet met de rijstnoedels. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit af en snijd in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de garnalen over de lengte doormidden. Week de rijstvellen één voor één in warm water tot ze doorzichtig en elastisch zijn. Haal ze uit het water. Leg aan het begin van elk rijstvel stukjes kropsla, rijstmie, wortel, daikon, kip, mango, 4 halve garnalen en blaadjes koriander. Rol één keer op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen strak op. Kook voor de dipsaus het water en los de suiker erin op. Snijd de peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Rasp de limoen. Meng het suikerwater, de peper, limoenrasp, chilisaus en nuoc mam met elkaar. Snijd de rolletjes in 3 stukken, zet ze op een bord en serveer met de dipsaus. 

Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Goi Cion

  • 100 g rauwe rode biet
  • 80 g rijstnoedels
  • 1 rijpe mango
  • 100 g wortel
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 18 gekookte cocktailgarnalen
  • 18 vellen rijstpapier
  • 4 kropslabladeren
  • 1 bakje daikon
  • 4 takjes koriander

Dipsaus

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 50 ml chilisaus
  • 50 ml nuac mam (vissaus)
Geef je waardering
2