De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gnocchi recept (met gepofte paprika-worstsaus)

Zelf gnocchi maken wordt een eitje met dit simpele (en gruwelijk lekkere) gnocchi-recept van 24Kitchen's chef Hugo.

30 min kooktijd
gnocchi recept

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Wil je een goed bord Italiaanse gnocchi maken? Dit recept voor (zelfgemaakte) gnocchi van 24Kitchen's chef Hugo is verrassend simpel én makkelijk. 

Bereidingswijze

Stap 1:

Doe de aardappels in een grote pan met koud water, brengt aan de kook en kook in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en verwijder de schil met je hand.

Stap 2:

Knijp de aardappels door een aardappelpers. Scheid het ei en voeg de eidooier samen met het bloem en zout toe aan de aardappel, kneed er een deeg van met de hand.

Stap 3:

Neem een stuk van het deeg, rol er een dunne worst van en snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rol de stukjes over een gnocchi-plankje of een vork zodat er ribbels ontstaan. Strooi wat bloem over de gnocchi en laat ze even rusten.

Stap 4:

Pof de paprika’s op je gasfornuis in de vlam of onder de grill totdat ze zwart geblakerd zijn. Laat iets afkoelen in een plastic zak (dat maakt het pellen straks makkelijker).

Stap 5:

Verhit een scheutje olie in een pan. Snipper 1 ui en de knoflook en fruit in de pan. Snijd de worst in stukjes, doe in de pan bij de ui en knoflook en bak aan alle kanten bruin.

Stap 6:

Snijd 4 tomaten in partjes en de rode ui in dunne halve ringen, ris de blaadjes dragon van de steel. Meng de tomaten, ui, olijfolie en dragon. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 7:

Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer de paprika’s samen met een scheutje room en voeg toe aan de pan met venkelworst. Voeg de rest van de room toe, breng op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes dragon van de steel, voeg toe aan de saus en laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.

Stap 8:

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en schep eruit zodra ze drijven. Schep ze direct door de saus en voeg geraspte Parmezaanse kaas toe.

Stap 9:

Maak het gerecht af met extra Parmezaan en wat dragon. Serveer de tomatensalade ernaast.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Wat is gnocchi?

Gnocchi is een heerlijke Italiaanse pasta gemaakt van aardappeldeeg. Uiteraard is gnocchi, zoals alle pastasoorten, in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Eén ding heeft gnocchi altijd gemeen: de romige aardappelkussentjes hebben niet veel nodig. 'n Beetje tomatensaus of pesto, wat parmezaan erover en het ultieme bakje comfort food staat op tafel.

Zo maak je Italiaanse gnocchi

Gnocchi kun je heel makkelijk kant-en-klaar halen in de supermarkt (niks mis mee). Maar veel lekkerder is het wanneer je zelf de mouwen opstroopt. Voor je aan de slag gaat met gnocchi maken, eerst even dit. Er zijn twee soorten:

  1. Gnocchi van pastadeeg. Deze zijn wat kleiner en worden naar goed Sardinisch gebruik bereid met saffraan.
  2. Gnocchi di patate: gnocchi gemaakt van aardappel en bloem. Dit is de gnocchi die je in de supermarkt vindt. En heel makkelijk zelf kunt maken.

    Hoe? 
    Het principe is simpel: gekookte en gepureerde aardappels kneed je met een eidooier, wat zout en meel. Daarna maak je er balletjes van en kook je ze opnieuw. Of je bakt ze goudbruin. 

Wil je zelf gnocchi maken? Doen! 24Kitchen's chef Hugo legt het hieronder stap-voor-stap uit. (Of koop de gnocchi kant-en-klaar, als je er geen tijd voor of zin in hebt.)

Serveer de aardappelkussentjes met een eenvoudige smaakbom, zoals deze gepofte paprika-worstsaus. Succes gegarandeerd.

Tip: hoe warmer je de aardappels verwerkt, hoe lekkerder het resultaat!

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker