Gio’s focaccia

2
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Focacciadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin gist, olie en zout. Voeg het water toe, meng door elkaar en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 20 minuten rijzen.
Bestuif het aanrecht met bloem, rol het deeg uit en druk met je vingers kuiltjes in het deeg.

Topping
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Ris de rozemarijn. Pel en snijd de ui in halve ringen. Beleg de focaccia met rozemarijn, bestrijk met water, bestrooi met zout en strooi de uien, olijven en paprika erover. Zorg ervoor dat de zijkanten en het midden een beetje vochtig zijn. Bak de focaccia in circa 10 minuten gaar op een hete pizzasteen. Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat met bakpapier.
Pel voor de salsa de knoflook en blender de tomaten met de knoflook en een beetje olie van de tomaten fijn. Snijd de mozzarella in plakken en beleg de focaccia na het bakken met de mozzarella. Bestrooi met basilicum en besprenkel met olijfolie.

Salade
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn.
Pel en snijd de ui fijn. Halveer de cherrytomaten. Scheur de mozzarella in stukken. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de salsa over de focaccia als hij uit de oven komt. Snijd punten van de focaccia en verdeel over borden. Serveer de salade er naast.

Ingredienten

4
Personen

Focacciadeeg

  • 500 g Italiaanse tarwebloem tipo 00
  • 7 g gist
  • 15 g olijfolie
  • 12 g zout
  • 300 ml water

Topping

  • 1 gele paprika
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 rode ui
  • 50 g zwarte olijfringen
  • 1 tl grof zeezout

Salade

  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 100 g cherrytomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 tl oregano
  • 4 blaadjes basilicum

Extra nodig

  • blender
  • plasticfolie
  • bloem om te bestuiven
  • pizzasteen
  • bakpapier
Geef je waardering
2