Gewokte mosselen met venkelsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Venkelsalade

  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Hak de dille fijn.
  • Halveer de citroen.
  • Meng de venkel met de helft van de bosui, helft van de tomaten, helft van de dille, honing, sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gewokte mosselen

  • Was de mosselen in een ruime bak met stromend water. Controleer of de mosselen allemaal goed gesloten en heel zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak het anijszaad met de resterende bosui circa 1 minuut. Voeg de mosselen, knoflook en de resterende tomaten toe en roerbak circa 5 minuten, tot alle mosselen openstaan. Breng de mosselen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Dillesausje

  • Meng de yoghurt met de mayonaise, resterende dille en het sap van een halve citroen. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Stokbrood

  • Snijd het stokbrood in plakken.

Serveren

  • Verdeel de mosselen en de salade over de borden. Serveer met het dillesausje en wat plakken brood.

Ingredienten

4
Personen

Venkelsalade

  • 2 venkelknollen
  • 1 bos bosui
  • 6 tomaten
  • 1 bos dille
  • 1 citroen
  • 1 el honing
  • olijfolie extra vierge

Gewokte mosselen

  • 1 kg mosselen
  • 1 teentje knoflook
  • arachideolie
  • 1 tl anijszaad

Dillesausje

  • 4 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 bos dille

Stokbrood

  • 1 volkoren stokbrood

Extra nodig

  • wok
Geef je waardering
0